Ce avantaje au criptomonedele?

Criptomonedele sunt monede digitale bazate pe criptografie, create pentru a introduce unități monetare noi, iar valoarea lor nu este influențată de guvern, de bănci sau de cererile și ofertele existente pe piață. Termenul de „criptomonedă” a fost lansat de către Satoshi Nakamoto. Deși nu se știe dacă acest nume aparține unui om sau unui grup de oameni, în spatele său se află inițiatorul primei criptomonede.

Programul „Investește în Tine”

Prin intermediul acestui program persoanele care doresc să investească în scopuri educative pot achiziționa credite cu dobândă zero. În anul 2019 programul „Investește în tine” are un plafon de 1 miliard de lei, nivel pentru care a fost luată în considerare evoluția acestui program, aspecte relevante ce țin de implementarea acestuia, dar și gradul ridicat de utilizare a plafonului de-a lungul celor trei luni de funcționare a programului în anul 2018.

Ce știm despre criptomonede?

Criptomonedele sunt cunoscute drepte bani digitali sau monede virtuale, care există doar în mediul online. Ele sunt foarte bine securizate și nu implică nicio formă de guvernare, presupunând un sistem descentralizat. Numele de „crypto” provine de la faptul că monedele digitale au la baza lor un proces de convertire a informației în niște coduri ce nu pot fi sparte, aceste coduri asigurând fluxul de tranzacții al respectivei monede.

Programul Prima Casă în 2019

Și în acest an românii au la dispoziție programul Prima Casă prin care își pot achiziționa sau construi o locuință finanțată în proporție de 40% sau 50%. Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM a anunțat lansarea acestui program, în urma primirii de la Ministerul Finanțelor Publice a acordului de distribuire a sumei de aproximativ două miliarde de lei.

Ce e nou în  2019 în domeniul creditării?

Noul an vine cu schimbări destul de importante pentru cei care își doresc să obțină un împrumut, fiind înregistrate modificări atât în privința creditelor imobiliare, a creditelor de consum, dar și în ceea ce privește programul Prima Casă.

Ce trebuie să știi despre depozitul bancar?

Un depozit bancar este un produs financiar care are drept scop economisirea unei sume de bani pe o perioadă mai lungă de timp, stabilită prin contract. În cazul în care dorești să retragi banii înainte de acest termen, nu mai poți primi dobânda și chiar se pot impune unele penalizări de nerespectare a contractului. Ce alte lucruri sunt utile despre un depozit bancar?

Sfaturi înainte de a obține un credit

În ultima perioadă numărul persoanelor îndatorate la bănci a crescut simțitor. Unii dintre oameni au obținut credite la care ulterior nu au mai reușit să plătească ratele lunare la timp, devenind astfel restanțieri. Așadar, înainte de a obține un împrumut, oricine trebuie să fie atent, astfel încât să evite eventuale probleme ce pot apărea pe parcurs. De ce trebuie să ținem cont atunci când dorim să obținem un împrumut de la o bancă sau de la o instituție nebancară?