În ultima perioadă numărul persoanelor îndatorate la bănci a crescut simțitor. Unii dintre oameni au obținut credite la care ulterior nu au mai reușit să plătească ratele lunare la timp, devenind astfel restanțieri. Așadar, înainte de a obține un împrumut, oricine trebuie să fie atent, astfel încât să evite eventuale probleme ce pot apărea pe parcurs. De ce trebuie să ținem cont atunci când dorim să obținem un împrumut de la o bancă sau de la o instituție nebancară?

Sfaturi înainte de a obține un credit

Raportează-te de la salariul pe care îl ai. În momentul în care dorim să achiziționăm un credit, instituția va ține cont de valoarea salariului pe care îl avem precum și a situației în care ne aflăm: dacă persoana este căsătorită, dacă are copiii ce au sub 18 ani, care este totalul cheltuielilor lunare ale familiei. Se ia în calcul și istoricul bancar al persoanei, dacă a înregistrat întârzieri la plata ratelor de la un alt credit. În general, regula după care se ghidează instituțiile financiare este ca ratele lunare pentru noul credit să nu depășească 35 % din venit.

Contează perioada pe carete îndatorezi. Este important de știut că o perioadă de creditare mai scurtă înseamnă o dobândă mai mică de plătit. De aceea, este bine de luat în calcul ca la obținerea unui împrumut perioada acestuia să fie una pe cât mai scurtă posibil.

Ține cont de toate comisioanele presupuse de credit.  Pe lângă dobânda lunară pe care o au de dat, oamenii trebuie să achit o serie de taxe cum ar fi: comisionul de analiză a dosarului, de administrare, de rambursare anticipată etc. Ea este absolut necesar ca înainte de a te îndatora către o instituție financiară, să știi cu precizie și alte costuri suplimentare pe care trebuie să le  achiți pentru acel credit, astfel încât să nu ai surprize pe parcurs.

Hodnocení kategorie 4.5
Sfaturi înainte de a obține un credit: 4.2/5 din 22 voturi