Top mașini noi a fost alcătuit în funcție de preț, astfel că aici vei regăsi cele mai ieftine mașini noi pe care le poți achiziționa.

Top mașini noi ieftine: Cele mai mici prețuri

Românii sunt tot mai atrași de achiziția autoturismelor noi. Un aport important îl are și Statul, care sprijină și stimulează achiziționarea autoturismelor noi. 

Pentru Rabla 2021 a fost alocat un buget mai mare cu 35 de milioane de lei decât în anul precedent - 440 milioane de lei. Cu aceste fonduri se vor putea achiziționa peste 55.000 de autovehicule noi. 

Bugetul Rabla Plus 2021 este aproape dublu față de anul 2020. Astfel, în România se oferă cea mai mare primă din Europa pentru mașinile electrice, respectiv 10.000 euro pentru mașinile electrice și 4.500 pentru cele hybrid plug-in. 

Rabla 2021 și Rabla Plus 2021

Statul are în derulare două programe prin care sprijină înnoirea parcului auto: Rabla și Rabla Plus. Prin intermediul celui de-al doilea este stimulată achiziția autoturismelor cât mai puțin poluante. 

În anul 2021, Programul Rabla Clasic vine cu modificări substanțiale, în ceea ce privește prima de casare, aceasta fiind majorată de la 6.500 de lei la 7.500 de lei, dar apar și alte modificări, menite să îi sprijine pe cei care doresc să aplice.

În cadrul Programului Rabla Plus 2021 se acordă două tipuri de ecotichete, respectiv 45.000 de lei pentru mașinile full electrice și 20.000 de lei pentru mașinile hibrid plug-in, dar nu mai mult de 50% din valoarea autoturismului nou. Cei care vor dori să renunțe la o mașină veche, poluantă, și să achiziționeze un autovehicul electric vor beneficia atât de prima de casare acordată prin Programul Rabla Clasic, în valoare de 7.500 de lei, cât și de ecotichetul alocat în cadrul Programului Rabla Plus.

Nissan Micra - preț de la 13.400 euro 

Noul Nissan micra este hatchback cu 5 uși, perfect pentru oraș. Modelul are o lungime de 4 metri, iar designul este unul îndrăzneț în care mânerele ușilor din spate sunt ascunse. Chiar dacă este compactă, aceasta oferă un spațiu generos în interior. 

Experiența condusului este mult mai comodă datorită scaunelor confortabile, ergonomice și anti-oboseală, alcătuite din materiale moi. 

Tehnologiile Nissan Intelligent Mobility te vor ajuta să conduci în siguranță indiferent dacă te afli pe autostradă sau în oraș. Sistem inteligent de frânare de urgență, Sistem inteligent de intervenție la părăsirea involuntară a benzii, Intelligent Around View Monitor, Recunoaștere indicatoare rutiere, Sistem avertizare unghi mort și Asistență pentru faza lungă sunt parte 

a sistemelor de asistență pentru șofer oferite de Nissan Intelligent Mobility. 

Citroen C3 - preț de la 12.800 euro 

Noul Citroen C3 poate fi achiziționat și în leasing, cu prețuri ce pornesc de la 200 de euro/lună. 

Designul noului Citroen C3 este robust și mult mai dinamic, iar partea frontală este inspirată din conceptul CXPERIENCE. Tot la capitolul design remarcăm cele trei Airbump-uri laterale care sunt formate din trei capsule în relief. Acestea au rol de protecție al caroseriei, dar și de scoatere în evidență al designului. 

Acesta vine cu motorizări în 3 cilindri, benzină PureTech 83 (PureTech 83 S&S BVM5) și 110 (PureTech 110 S&S BVM6 sau EAT6).

Citroen C3 este disponibil într-o gamă largă de culori, două dintre ele fiind nou: Elixir Red și SPring Blue, pe lângă cele cunoscute deja: Perla Nera Black, Steel Grey, Platinum Grey, Sand și Polar White

Dacia Duster - preț de la 12.250 euro 

Dacia Duster este un SUV robust și modern care se pliază nevoile cotidiene din oraș, dar și a unei aventuri montane. Pe lângă faptul că Dacia Duster are cel mai preț din categoria SUV, acesta vine cu o serie de dotări menite să ofere siguranță și confort sporit șoferului și pasagerilor: asistență la pornirea din rampă și sistem de asistență la coborâre, cameră multiview, sisteme de asistență la condus și detector de unghi mort sau direcție asistată electric.

Garda la sol ridicată a Daciei Duster și tracțiunea 4x4 îi permit SUV-ului să se descurce fără probleme în orice fel de condiții și pe orice tip de teren. 

Suzuki Ignis Hybrid - preț de la 12.160 euro 

Suzuki Ignis Hybrid vine cu o garanție extinsă de 3+7 ani sau în limita a 200.000 km și cu un consum mixt de 4,9 - 5 litri / 100 km. 

Chiar dacă este un model compact, modelul Ignis are un volum util pentru bagaje de 514 litri, atunci când spătarul banchetei din spate este pliat. Ignis este echipat cu motorul DUALJET, iar cu ajutorul tehnologiei hybrid se mărește eficiența consumului de carburant. 

Acesta mai dispune de sistemul DCBS (dual camera brake support. Concret, cele două camere de filmat amplasate la nivelul oglinzii retrovizoare pot recunoaște autovehiculele din față, pietonii și marcajele drumului. Sistemul DCBS ajută la evitarea accidentelor sau la diminuarea unui impact prin avertizări vizuale și sonore sau prin frânarea de urgență automată. 

Fiat 500 - preț de la 11.190 euro

Fiat 500 este cu siguranță un vehicul inconfundabil, iar noul model vine în culori atrăgătoare care vor atrage atenția: Rosso Corallo pastel și pop și solar, Bordeaux Opera metalizat. 

Accentul cade pe designul trendy unde detaliile nu sunt lăsate la voia întâmplării. Fiat 500 poate fi personalizat în diferite culori și modele care să-ți evidențieze stilul și să te ajute să ai un vehicul unicat.

Bordul vine cu un design în care tehnologia de ultimă oră este evidențiată de elementele cromate. Toate informațiile necesare și computerul de bord sunt disponibile pe un display generos de 7 inch. 

Toyota Aygo - preț de la 11.091 euro 

Toyota Aygo este una dintre mașinile utile în traficul aglomerat din marile orașe. Aygo este compact și se pliază de minune pe drumurile înguste din orașe. 

Modelul standard de la Aygo vine echipat cu Antena Digital Audio Broadcast (DAB), Sistem Bluetooth® Handsfree, Sistem multimedia cu 4 difuzoare, geamuri electrice fata, airbag-uri cu sistem de protectie suplimentar (SRS) - 6 airbag-uri, sistem de fixare ISOFIX și Sistem asistență plecare din rampa (HAC). 

Toyota Aygo este în pas și cu tehnologia, fiind dotat cu sistemul multimedia X-touch cu ecran tactil de 7 inch prin care divertismentul este la cele mai înalte cote. 

Kia Rio 5dR - preț de la 10.995 euro

Kia Rio 5dR este disponibil în mai multe variante de motorizare, de la 1.2 MPI 5MT URBAN la 1.0 T-GDI 7DCT HP Hybrid Electric URBAN, care pot atinge 100 de km/h în 13,1 secunde. 

Kia Rio este compact și îndrăzneț și oferă o siguranță sporită, dar și manevrabilitate dinamică. 

Designul noului Rio îi evidențiază caracteristicile de confort și echiparea cu tehnologia de vârf. Kia Rio 5rD are un portbagaj încăpător, cu un volum de 325 de litri, iar plierea banchetei din spate va spori spațiul disponibil. 

Mai mult, Rio poate fi personalizat printr-o serie de dotări pe care le puteți alege din gama Kia, de la praguri laterale, linie pe hayon sau capace colorate pentru oglinzi laterale.

Hyundai i20 - preț de la 10.563 euro 

Noua generație a Hyundai i20 se mândrește cu performanțe remarcabile, sisteme avansate de siguranță, tehnologii de conectivitate și un design deosebit. 

Motorizarea de 1,0 T-GDi vine în variante de 100 și 120 cai putere, disponibil cu două propulsoare și trei variante de transmisie. 

Consumul mixt este unul de invidiat, de doar 4,2 l/100 km. Reprezentanții Hyundai au reușit să mărească și capacitatea portbagajului, care acum a ajuns la o capacitate de 351 litri. Dacă totuși dorești spațiu și mai mare, atunci acesta poate fi mărit prin rabatarea banchetei din spate. 

Și pentru tehnologiile de ultimă oră nu puteau fi lăsate deoparte, noul Hyundai i20 poate fi echipat cu: pilot automat inteligent sincronizat cu sistemul de navigație (NSCC), sistem de avertizare pentru evitarea unei coliziuni la deplasarea în marșarier (RCCA), sistem de asistență la coliziune frontală (FCA) cu detectare pietoni și bicicliști, sistem de monitorizare a unghiului mort (BCA), sistem de asistență pentru evitarea coliziunilor la parcarea cu spatele (PCA-R), sistem de avertizare la deplasarea autovehiculului din față (LVDA), pilot automat inteligent cu sistem de recunoaștere a indicatoarelor rutiere de viteză (ISLA).

Kia Picanto - preț de la 10.315 euro

Cel mai mic model vândut în Europe de constructorul sud-coreean este disponibilă în patru variante: URBAN, TREND, GT Line și X-Line. 

Kia Picanto poate fi personalizată cu o gamă de zece culori. Interiorul se axează în jurul sistemului audio-vizual și de navigație (AVN) ce are o diagonală de 8 inch și al display-ului digital de 4,2 inch.

Modelul Picanto este vândut în Europa în trei variante de motorizare care dezvoltă 67, 84, respectiv 100 CP. 

Prețul de pornire al Kia Picanto este de 10.315 euro pentru modelul 1.0 MPI 5MT URBAN, în timp ce gama Kia Picanto 1.2 MPI 5AMT X Line pornește de la 13.210. 

Renault Clio - preț de la 9.900 euro 

Designul Renault Clio se bazează pe linii fluide și un profil dinamic care oferă încredere. Finisajele Renault îmbină modernul cu robustețea. Noul Renault Clio și-a extins gama de culori și este disponibil și într-o nouă culoare: Orange Valencia. 

Renault Clio este mașina potrivită atât pentru deplasările în oraș cât și pentru drumurile lungi. Printre sistemele de siguranță implementate pe Renault Clio amintim: sistemul de frânare automată de urgență cu protecție pentru pietoni, asistență pentru menținerea benzii de rulare, dar și sistemul Renault EASYDRIVE, care include camera video 360 de grade și Easy Park Assist. 

Pentru pasionații de mașini sport, Renault Clio R.S. Line reunește tehnologia avangardistă cu manevrabilitatea sportivă. 

Dacia Sandero - preț de la 8.800 euro

Dacia Sandero este un autoturism robust cu un design modern în trend cu zilele noastre. Modelul Sandero iese în evidență cu unul dintre cele mai spațioase interioare din clasa sa. Nici la capitolul portbagaj și spații de depozitare nu dezamăgește, având o capacitate de 320 de litri care poate fi mărită cu rabatarea banchetei din spate. 

Tabloul de bord al noului Sandero a fost reproiectat, astfel încât șoferul să aibă la îndemână toate comenzile de bază. 

Noua Dacia Sandero este disponibilă în trei variante: Access, Essential și Comfort. Sandero este echipat cu sisteme de siguranță precum sistem de frânare de urgență automat (AEBS), asistență la pornirea în rampă, senzor pentru unghiul mort, dar și șase airbag-uri pentru protecția șoferului și a pasagerilor. 

Hyundai i10 - preț de la 8.585 euro

Spre deosebire de modelul anterior, noul i10 vine cu o linie a plafonului mai joasă, dar și cu o extindere a lățimii. Datorită spațiului suplimentar, Hyundai i10 este disponibil în variante cu 4 și cu 5 locuri. 

Designul este însă la fel de dinamic și cu alură sportivă scoasă în evidență de grila frontală de tip cascadă în care sunt integrate luminile de zi cu LED. 

Interiorul este axat în jurul ecranului tactil color de 8 inch, pe care sunt integrate toate funcțiile de conectivitate. La capitolul portbagaj, i10 vine cu o capacitate de doar 252 litri, însă aceasta poate fi mărită rapid prin rabatarea scaunelor din spate. 

La capitolul motorizare sunt disponibile două variante: de 1 litru MPi, trei cilindri, care dezvoltă 67 CP și 1,2 litri MPi, patru cilindri cu 84 CP.

Dacia Logan - preț de la 6.990 euro

Dacia Logan este una dintre mașinile preferate de familii. Designul modern actualizat și spațiul generos, alături de un preț imbatabil, clasează modelul Logan pe primele locuri în topul preferințelor românii care achiziționează mașini noi. 

Habitaclul noului Logan este printre cele mai generoase din clasa sa, iar capacitatea portbagajului a fost mărită cu 18 litri, ajungând la 528 litri. 

La fel ca și la modelul Sandero, noua Dacia Logan are trei niveluri de echipare: Access, Essential și Comfort. 

Concluzii top mașini ieftine 

În acest articol ți-am prezentat 13 autoturisme noi care au prețuri de pornire de maxim 13.400 de euro. De precizat însă că prețurile pot suferi modificări, iar unele dintre acestea sunt calculate prin programele Rabla 2021 sau Rabla Plus 2021. Pentru a accesa oferta completă a fiecărui dealer, îți recomandăm să accesezi paginile aferente unde vei putea găsi și prețurile pentru opțiunile suplimentare disponibile. 

După cum se poate observa, majoritatea autoturismelor pun accent tot mai mare pe sisteme de siguranță sporite, însă în majoritatea cazurilor acestea nu vin pe versiunea de bază și sunt dotări pentru care va trebui să achitați suplimentar. 

Hodnocení kategorie 4.5
Top mașini noi ieftine: Cele mai mici prețuri: 4.2/5 din 9 voturi