În acest top idei de afaceri vei găsi propuneri prin poți să-ți rotunjești venitul sau să-ți asiguri unul constant și să fii propriul tău șef.

Top idei cum să faci bani

În următorul articol îți vom prezenta idei prin care poți să-ți rotunjești veniturile. În cazul în care ai un job care nu îți asigură veniturile dorite, aceste idei pot fi folosite și pentru un restart în carieră. 

Analizează fiecare variantă și vezi care se mulează cel mai bine pe cunoștințele profesionale. Nu trebuie să te demoralizezi nici dacă nu ai cunoștințele necesare, în majoritatea cazurilor poți să te califici prin intermediul unor cursuri online. 

Mai mult, majoritatea propunerilor noastre pot fi realizate din confortul propriei locuințe. 

Traducător online 

Dacă cunoști limbi străine poți să îți faci conturi pe diferite conturi de freelancing (UpWork, Fiverr, Supersourcing sau Freelancer) pe care să aplici ulterior pentru proiecte. Cele mai căutate traduceri sunt cele din engleză în română, majoritatea aplicațiilor și site-urilor caută freelanceri pentru a-i ajuta cu conținutul specific înainte de a se lansa în România. 

Plata pentru traduceri este de circa 0,01$ - 0,02$ /cuvânt tradus. Astfel, pentru un text de 1.000 caractere poți ajunge să câștigi între 10 și 20$.

Alte limbi din care se caută traduceri destul de des sunt germană și franceză. 

Profesor de limbi străine online 

Dacă stăpânești bine o limbă străină poți să organizezi lecții, care pot fi online sau la domiciliu, pentru elevi sau pentru adulți care vor să-și aprofundeze cunoștințele. Pentru a găsi persoane pe care să le înveți va trebui să postezi anunțuri pe pagini de socializare sau pe site-uri de anunțuri. 

Poți să găsești proiecte și prin intermediul site-urilor de freelancing precizate mai sus, însă astfel de proiecte sunt mai rare. 

Investește în imobiliare 

Dacă ai o sumă mai mare de bani și nu vrei să riști să investești într-un business care să te solicite, atunci achiziția unui apartament este o variantă „la sigur”. În marile orașe prețurile pentru chiria unui apartament cu două camere este de minim 200 de euro/lună, iar tu nu trebuie să depui prea mare efort pentru a-i încasa. 

Dacă locuiești într-un oraș cu potențial turistic atunci poți opta pentru închirierea apartamentului în regim hotelier. Potențialul de câștig este mai mare decât în primul caz, însă va trebui să te ocupi de curățenia și întreținerea locuinței după fiecare clienți. 

O altă variantă pentru investiția în imobiliare este să achiziționezi apartamente ieftine care sunt într-o stare deplorabilă și să le renovezi, iar apoi să le vinzi pentru un profit considerabil. 

Toate cele trei variante prezentate mai sus sunt mai ușor de implementat în orașe universitare și turistice. 

Vlog

Vloggingul este una dintre meseriile noii generații. Pentru a crea conținut video pentru YouTube ai nevoie de o cameră video (sau camera unui telefon performant) și mici cunoștințe de editare video. 

Va trebui să găsești tema pe care dorești să te axezi, care poate fi de la conținut educativ, pentru copii, glume, tutoriale, rețete sau multe altele. Înainte să te decizi analizează bine paginile care crează deja conținut pe tema aleasă și fă-ți un calendar de postări. 

În cazul în care nu ai cunoștințe necesare, poți oricând să te specializezi prin intermediul cursurilor și tutorialelor disponibile online. 

Pentru a începe să monetizezi canalul de YouTube vei avea nevoie de minim 1.000 de abonați. Ulterior vei putea aplica pentru monetizarea canalului și vei începe să câștigi bani pentru fiecare reclamă afișată în timpul videoclipurilor. Cu cât mai multe vizualizări vei avea, cu atât mai mulți bani vei încasa. 

Copywriter 

Dacă îți place să scrii și ai o gramatică bine pusă la punct atunci poți să câștigi bani scriind texte în limba română sau chiar și în alte limbi. Va trebui să îți faci un CV de prezentare și eventual chiar să scrii câteva texte/articole de prin care potențialii angajatori să poată să-ți evalueze nivelul. Următorul pas este să aplici la proiecte disponibile pe site-uri de freelancing. 

Antrenor personal de fitness 

Dacă ești pasionat de fitness poți să începi să câștigi bani din asta. Foarte mulți oameni au nevoie de un antrenor personal care să-i îndrume la sală și să le alcătuiască un program personalizat. 

Pentru a deveni antrenor personal de fitness poți efectua un curs de calificare profesională, iar apoi îți poți deschide un PFA. Apoi mai rămâne doar să te promovezi pe site-urile de socializare și prin intermediul unor săli de fitness de la tine din oraș. 

Ține cont că pentru a avea succes este necesar ca tu să fi un exemplu pentru clienții tăi. 

Curățenie la domiciliu 

Foarte mulți oameni apelează la persoane fizice sau la firme pentru curățenia la domiciliu. Fie că este vorba despre curățenia generală sau de curățenia de zi cu zi, mulți oameni preferă să plătească pe cineva și să se bucure de respectivul timp. 

Timpul de lucru diferă de la o locuință la alta, dar și de serviciile pe care proprietarii le vor. 

Trebuie să fiți conștincioși pentru că cei mai mulți clienți vor ajunge la tine prin recomandări.

Șofer de taxi sau Uber 

Dacă ai permis de conducere și îți place să conduci, atunci una dintre cele mai la îndemână soluții este meseria de taximetrist sau șofer Uber. Pentru a putea ajunge taximetrist va trebui să obțineți un atestat. 

Uber este disponibil doar în câteva orașe din țară, dar platforma este în curs de extindere și va ajunge și în alte zone. Dacă Uber a ajuns deja la tine în oraș, intră pe site-ul lor și află detalii despre cum poți începe să câștigi bani. 

Diferența dintre cele două este că la taxi vei putea lua o mașină în chirie, în timp ce la Uber vei folosi mașina personală. 

Nutriționist personal 

Pentru a ajunge cât mai repede într-o formă fizică bună oamenii apelează tot mai des la un nutriționist personal. Va fi nevoie să alcătuiești un regim alimentar sănătos bazat pe particularitățile fiecărui client. 

Această meserie se completează foarte bine cu cea de antrenor personal, astfel că ar fi ideal să obții ambele calificări. 

Un alt mare avantaj este că poți face acest job full time, dar și part time. 

Închiriază o cameră din apartamentul tău 

Pentru a putea obține bani prin această metodă trebuie să locuiești într-un oral turistic. Tot ce trebuie să faci este să-ți închiriezi o cameră din apartament sau tot apartamentul turiștilor care ajung la tine în oraș. 

Dacă alegi să-ți închiriezi tot apartamentul, atunci în perioada în care vei găzdui turiști va trebui să stai la familie, prieteni sau oriunde altundeva. 

Poți face asta prin intermediul unor site-uri dedicate precum: airbnb.com, booking.com sau couchsurfing.com.

Specialist social-media 

Dacă ești pasionat de tot ceea ce înseamnă Facebook, Instagram și ești la curent și cu noile trenduri de pe tik tok, atunci este păcat să nu profiți de această oportunitate. Prin intermediul unor cursuri online (multe dintre ele gratuite și disponibile pe YouTube) vei putea putea să te specializezi și să începi să câștigi bani din social media. 

Multe afaceri își neglijează nejustificat prezența în mediul online, chiar dacă aceasta le-ar aduce un plus de clienți și de încasări. Analizează afacerile din orașul tău care sunt deficitare la acest capitol și propune-le o colaborare reciproc avantajoasă. 

Fie că vei administra conținutul unor pagini de Facebook, Instagram, Twitter, Tik-Tok sau a altor site-uri de socializare sau că te vei specializa în promovarea afacerilor prin intermediul reclamelor online (Google Ads sau Facebook Ads), acest business este unul actual iar veniturile nu sunt deloc de neglijat. 

Crearea de site-uri web

Site-ul web este o necesitate pentru toate afacerile din ziua de azi. Prezența în mediul online îți poate aduce venituri mult mai mari. 

Afacerile aflate la început de drum au nevoie de site-uri web pentru a reuși să se facă cunoscuți și pentru a-și prezenta serviciile într-un mod profesionist. Chiar dacă nu ai cunoștințe de WordPress vei putea face de unul singur un site de la zero. Pe YouTube sunt nenumărate tutoriale în care ți se va explica pas cu pas cum să faci un site. 

Crează aplicații mobile 

Pe lângă nevoia site-urilor de prezentare, afacerile din România sunt mai prezente și prin intermediul aplicațiilor mobile. Astfel, îți recomandăm să te specializezi în ambele domenii, astfel vei reuși să oferi servicii complete clienților. 

Fotograf 

Dacă îți place să faci fotografii atunci urmează-ți pasiunea și fă un curs de fotografie. După ce îți vei aprofunda cunoștințele vei putea să câștigi bani făcând fotografii la diverse evenimente: nunți, botezuri, petreceri și altele. 

Avantajul acestuia este că majoritatea evenimentelor se desfășoară în weekend, astfel că la început vei putea să continui să lucrezi și în timpul săptămânii. Pe măsură ce clienții se vor înmulți vei putea transforma pasiunea fotografiei într-un job cu normă întreagă. 

Lecții de utilizare calculator și diferite programe (Word, Excel, PowerPoint, Photoshop)

Dacă ești pasionat de calculatoare și stăpânești unele dintre cele mai cunoscute programe folosite în ziua de azi, atunci poți transforma asta într-un venit suplimentar. Sunt multe persoane care sunt dornice să învețe lucruri noi sau să-și aprofundeze cunoștințele folosirii unui computer. 

Pentru a-i ajuta poți să oferi cursuri prin care să-i înveți cum să folosească aceste programe. Chiar dacă astfel de cursuri sunt disponibile gratuit și online, mulți oameni înțeleg mai bine dacă le sunt explicate noțiunile în particular.

Make-up artist 

Nu este niciun secret că femeile sunt, în general, pasionate de industria beauty. O parte a acesteia constă în efectuarea de machiaje. Chiar dacă știi deja multe dintre secretele machiajului, îți recomandăm să urmezi și un curs de specializare pentru a-ți aprofuda cunoștințele înainte de a începe să câștigi bani din asta. 

Apoi nu mai rămâne decât să-ți achiziționezi produsele necesare și să te promovezi, pentru început în rândul prietenelor, că faci machiaje. Dacă vrei să accelerezi promovarea, îți recomandăm să faci primele machiaje gratuit unor persoane apropiate, iar acestea să pună tag la pozele pe care le postează online. 

Cu siguranță ați văzut postări în care se mulțumea persoanei care a executat machiajul, în care s-a precizat autorul imaginii sau creatorul ținutei purtate.  

Vinde produse online 

Cu siguranță ai cumpărat produse online cel puțin o dată. Industria cumpărăturilor online este în continuă dezvoltare și încă nu și-a atins potențialul maxim. 

Tot mai multe persoane aleg să-și facă cumpărăturile din confortul case, direct de pe telefon sau de la calculator. 

Dacă ai îndemânare poți crea chiar tu produsele pe care să le vinzi. De la plușuri la papioane sau bijuterii handmade, trebuie doar să găsești un domeniu pe care să-l poți monetiza cu brio. 

Iar dacă nu ai îndemânarea necesară, nicio problemă, poți cumpăra produsele din alte surse, iar apoi le poți vinde. Poți să vinzi produse chiar și pe eMag, însă dacă vrei o expunere mai mare atunci îți recomandăm Amazon și eBay. 

Specialist SEO 

Poți învăța secretele SEO din nenumăratele cursuri disponibile online. Specialistul SEO se ocupă cu îmbunătățirea conținutului site-urilor sau a aplicațiilor mobile, astfel ca acesta să fie mai ușor de găsit în căutările online. 

Optimizarea SEO poate fi atât internă, după cum am explicat mai sus, cât și externă. 

În fiecare săptămână sunt postate zeci de anunțuri de angajare pentru această poziție. Dacă cunoști limba engleză atunci oportunitățile sunt mult mai mari. Poți lucra pentru companii din toată lumea de la tine din birou, fără să fie nevoie să te muți. 

Mai mult, poți opta și pentru proiecte individuale pe care le poți obține de pe site-urile de freelancing Upwork, Fiverr sau Freelancer. 

Concluzii top idei cum să faci bani

În acest articol ți-am prezentat 18 idei de afaceri care te pot ajuta să-ți rotunjești veniturile sau, de ce nu, să-ți schimbi domeniul de activitate. 

Îți recomandăm să alegi ideea care se mulează cât mai bine pe cunoștințele și pasiunile tale. Cheia succesului este o promovare solidă încă de la început. 

O parte dintre aceste joburi pot fi realizate de acasă, pentru clienți din toată lumea. În general, acestea au un potențial de câștiguri mai mare, pentru că vei colabora cu clienți din străinătate care sunt dispuși să achite sume mult mai mari. 

Nici celelalte propuneri nu sunt însă de neglijat, o carieră de fotograf, șofer sau make-up artist îți poate asigura confortul financiar de care ai nevoie. 

Hodnocení kategorie 4.5
Top idei cum să faci bani: 4.2/5 din 198 voturi