Poți deschide o afacere profitabilă și cu o investiție de până într-o mie de euro, vezi aici top idei de afaceri cu bani puțini.

TOP idei afaceri profitabile cu investiție de 1.000 euro

Dacă ai ajuns la acest articol înseamnă că iei în calcul posibilitatea investirii într-o afacere proprie care să-ți asigure un venit constant. În cadrul acestui articol îți vom prezenta un top al afacerilor pe care poți să le pornești cu 1.000 de Euro. 

Deschide o afacere profitabilă cu 1.000 de euro

Chiar dacă inițial poate părea greu de crezut, te asigurăm că unele afaceri au pornit de la sume chiar mai mici. Mulți oameni plătesc sume mult mai mari pentru un concediu și cu siguranță nu s-ar fi gândit că aceștia ar putea fi folosiți pentru începerea unei afaceri noi. 

Nu este nevoie să investești zeci de mii de euro pentru a avea succes. 

În cele ce urmează îți vom oferi detalii despre idei de afaceri în care nu trebuie să investești mulți bani.

Magazin online de vânzare tricouri personalizate 

Cea mai mare sumă de bani o vei investi în crearea unui site în care îți vei prezenta produsele. Cu puține cunoștințe în domeniu și cu ajutorul tutorialelor online vei reuși să îți creezi chiar tu site-ul, fără să fie nevoie să plătești pe cineva.
În cadrul acestuia va trebui să postezi modele de tricouri personalizate, pe care le poți crea în aplicația Canva, care poate fi folosită chiar și gratuit. Listează cât mai multe modele de tricouri, iar când ai comenzi nu îți rămâne decât să le onorezi cu promptitudine. Îți recomandăm să printezi tricourile doar după comanda, astfel nu vei avea o sumă de bani blocată într-un stoc.
Mai mult, poți lista produsele chiar și pe alte magazine online din țară sau din lume: emag.ro, ebay.com sau amazon.com. 

Curier pe bicicletă 

În ultimii ani, în România sunt tot mai multe aplicații pentru livrarea cumpărăturilor din supermarket-uri sau pentru livrarea preparatelor culinare la domiciliu. Fie că vorbim de pizza, cafea, desert, paste, mic dejun sau cină, tot mai mulți români aleg să-și comande mâncarea gata preparată la domiciliu. 

Pentru a fi un astfel de livrator ai nevoie de o bicicletă, iar achiziția uneia poate începe de la 1.000 de lei. Astfel, în timpul programului de lucru te vei plimba cu bicicleta sau chiar și cu scuterul. 

Mai mult, poți chiar să te promovezi și să oferi chiar tu servicii de curierat, fără a mai depinde de o firmă. Bineînțeles că această variantă va fi mai dificilă și vei avea nevoie de o promovare bună. 

Dacă totuși vrei să mergi la sigur, cu o firmă de curierat nu vei da greș. 

Animatori petreceri pentru copii 

Dacă îți plac copii atunci această idee ți se va potrivi de minune. La petrecerile aniversare ale copiilor, dar chiar și la cele ale adulților, sunt aduși animatori care să întrețină atmosfera și să se joace cu copiii. 

Pentru a porni această afacere vei avea nevoie de o investiție într-un costum pentru copii și în promovarea serviciilor. Totodată, prin intermediul tutorialelor online vei putea învăța cum să faci animale din baloane și cum să pictezi copiii pe față în super-eroi sau prințese, acestea fiind activități pe care copiii pur și simplu le adoră. 

Tot online vei găsi și sugestii de jocuri pentru cei mici, astfel încât să-i implici pe toți copiii prezenți la eveniment. 

Freelancer 

Tot mai mulți români lucrează ca și freelanceri și își câștigă existența din proiecte îndeplinite pentru diverși clienți de pe întreg mapamondul. Dacă nu ai calificări pentru IT, marketing, scriere content, administrare social media, realizare/editare foto sau video, atunci poți plăti câteva cursuri pentru a aprofunda cunoștințele care te atrag. Ulterior va trebui să-ți faci conturi pe diverse platforme de freelancing, precum UpWork, Fiverr, Supersourcing sau Freelancer și să aplici la joburile care și se potrivesc. 

Marketing afiliat 

În marketingul afiliat vei fi plătit de comerciant pentru fiecare acțiune efectuată pe site-ul său. Astfel, atunci când clienții pleacă de pe site-ul tău și cumpără un produs pe site-ul promovat, tu vei fi răsplătit. 

Pentru a aprofunda cunoștințe poți începe cu tutoriale gratuite, pentru ca apoi să faci câteva cursuri online. Poți efectua marketing afiliat chiar și pentru produse listate pe Amazon. 

Frizer, hair-stylist

Această meserie poate fi practicată atât de bărbați cât și de femei. Cele mai mari costuri sunt la început, atunci când va trebui să urmezi un curs de specializare în domeniu. După ce ai obținut calificarea nu mai rămâne decât să găsești un salon unde să-ți desfășori activitatea și să îți promovezi serviciile printre cunoscuți. 

Avantajul acestei meserii este că tu îți poți stabili programul după propriile necesități. 

YouTuber

Chiar dacă începutul poate fi greoi, după ce ai trecut de primii pași vei putea culege roadele muncii tale. Pentru a fi youtuber ai nevoie de un o cameră video, poate fi folosită chiar și camera video de la un telefon performant, și de cunoștințe de editare video. 

Vei crea conținut pe care îl vei publica pe YouTube (mai rămâne doar să găsești domeniul potrivit). După ce canalul tău adună minim 1.000 de abonați, videoclipurile tale vor putea fi monetizate. 

Trebuie însă să respecți termenii și condițiile YouTube, iar conținutul publicat să fie propriu și orginal. 

Cofetar

Prăjiturile și torturile au tot timpul trecere, fie că sunt zile de naștere, botezuri sau pur sărbători religioase precum Paștele sau Crăciunul. Pe lângă preparatele tradiționale, românii caută să își completeze mesele cu deserturi alese. 

De la cozonaci la tarte sau prăjituri, trebuie să oferi o calitate constantă ridicată pentru ca clienții să revină și să te recomande. Acest tip de afacere o poți începe în propria locuință, iar produsele să fie disponibile doar pentru livrare la început. Nu uita că ai nevoie de o promovare solidă și de poze atrăgătoare, pentru ca cei care le văd să comande fără să mai stea pe gânduri. 

Firmă de curățenie la domiciliu 

Pentru că trăim într-o lume în care timpul este tot mai prețios, oamenii aleg să comande mâncarea gata preparată, iar pentru curățenie să angajeze personal specializat. Astfel, cu investiții minime, vei putea să începi o afacere în curățenie. Deoarece pe piață există o cerere mare, trebuie să oferi calitate de la primele contracte, iar pe urmă vei avea tot mai mulți solicitanți. 

Pe măsură ce numărul clienților va crește va fi necesar să angajezi personal, iar tu să te ocupi doar de partea managerială. 

Pe lângă serviciile de curățenie, la case poți să oferi și servicii de întreținere a grădinilor și a gazonului, iar la blocuri curățenie în casa scării și în jurul acestora. 

Crează fotolii bean bags

Celebrele fotolii bean bags sunt prezente atât la festivaluri în are liber cât și în locuințe. Acestea sunt foarte comode și sunt folosite de copii, dar și de adulți. 

Crearea unui fotoliu bean bags necesită doar cunoștințe de croitorie și de un material rezistent. Va trebui să experimentezi diferite forme pentru a vedea care este cea mai comodă și care are trecere mai bună. Umplutura fotoliilor o poți achiziționa de pe internet - granule, bile de polistiren. 

Totodată, poți personaliza fotoliile cu diverse imagini și/sau animații, fii creativ! 

Stand cu înghețată și limonadă 

Un stand în care să comercializezi înghețată și limonadă îți va asigura succesul pe perioada verii. Trebuie doar ca standul să fie amplasat într-o zonă circulată, de exemplu lângă un parc de copii.

Pe lângă aceste produse, cu timpul îți vei putea extinde activitatea și poți comercializa și alte produse realizate la fața locului: popcorn, vată pe băț etc.

Specialist marketing 

În caz că ați citit și restul ideilor de afaceri, atunci cu siguranță ați observat că la majoritatea dintre ele este necesară o promovare eficientă. Iar atunci când o firmă are nevoie de promovare intră în scenă specialistul marketing. 

Dacă promovarea produselor și a serviciilor te pasionează și ești dispus să înveți lucruri noi, atunci acest business este pentru tine. Te poți specializa în acest domeniu cu ajutorul cursurilor gratuite oferite de Google, iar apoi le poți aprofunda în cadrul altor cursuri disponibile online. 

Google Ads Specialist și Facebook Ads Specialist sunt două posturi foarte căutate și bine cotate în zilele noastre. 

Unul dintre cele mai mari avantaje la un astfel de business este că poți lucra de oriunde și cu oricine, indiferent de locație. Totul se desfășoară online, iar dacă marketingul te pasionează atunci este doar o chestiune de timp până ce vei trece de la câteva proiecte la câțiva angajați pe care să îi coordonezi. 

Fotograf / videograf 

Da, știm, un aparat foto performant este mult mai scump de 1.000 de euro. Însă după ce ai aparatura necesară, vei putea obține, pentru un eveniment de câteva ore, câteva sute de euro. Fotografii sau videografii sunt solicitați la evenimentele importante din viața fiecărei persoane: botez, cununie civilă nuntă sau chiar și la zile de naștere. Pe lângă acestea, mai sunt albumele de final de an de la liceeni, evenimente corporate, evenimente private etc. Mai exact, aproape fiecare eveniment are nevoie de un fotograf care să imortalizeze principalele momente.  

Primul pas este să realizezi un curs foto pentru a obține cunoștințele necesare și calificarea aferentă. Mai apoi poți achiziționa un aparat entry level cu care să realizezi primele evenimente, urmând ca primele încasări să le investești în achiziția de echipamente profesionale. 

Jucării și plușuri handmade

Cu puțină îndemânare și răbdare vei putea să realizezi jucării de pluș pe care mai apoi să le comercializezi prin intermediul unui site propriu. 

Investiția inițială constă doar în materialele necesare, vânzarea putând fi efectuată și prin intermediul unei pagini de Facebook sau a altor platforme de social media. Vei avea însă nevoie și aici de o promovare, însă, din experiența noastră, vă putem relata că jucăriile handmade au o trecere foarte bună printre părinți.  

La fel ca și în cazul bean bags, plușurile pot fi personalizate cu nume sau cu mesaje specifice pe care clienții le pot solicita. 

Concluzii top idei afaceri 

În acest articol sperăm că am reușit să-ți răspundem la întrebarea „Ce afacere să deschid cu 1.000 de euro”. 

Ți-am prezentat 14 idei de afaceri care pot fi pornite cu 1.000 de euro. În unele cazuri va fi nevoie să investești mai mult pe parcurs, însă în altele nu. 

Alege tipul de afacere care se pliază cel mai mult la cunoștințele pe care le ai și la domeniile care te pasionează. O afacere de care ești pasionat va avea șanse mult mai mari de reușită decât una pe care o faci din obligație. 

Hodnocení kategorie 4.5
TOP idei afaceri profitabile cu investiție de 1.000 euro: 4.2/5 din 253 voturi