Criptomonedele sunt monede digitale bazate pe criptografie, create pentru a introduce unități monetare noi, iar valoarea lor nu este influențată de guvern, de bănci sau de cererile și ofertele existente pe piață. Termenul de „criptomonedă” a fost lansat de către Satoshi Nakamoto. Deși nu se știe dacă acest nume aparține unui om sau unui grup de oameni, în spatele său se află inițiatorul primei criptomonede.

Ce avantaje au criptomonedele?

Cele mai cunoscute criptomonede sunt Bitcoin Litecoin, Ripple. Acestea, precum și alte multe criptomonede se pot găsi pe site-ul www.coinario.com. În prezent există peste 16 milioane de Bitcoins care se află în circulație. Monedele pot fi folosite în diferite moduri: fie ca plată pentru servicii sau vinderea de bunuri, cumpărarea de diverse lucruri, dar pot fi obținute și cu ajutorul unor aplicații care oferă recompense în criptomonede.

Principalele avantaje ale criptomonedelor sunt:

  • Eliminarea intermediarilor. În timp ce pentru banii clasici este nevoie de părți intermediare precum băncile sau de emitenți de carduri, în cazul criptomonedelor, acești intermediari nu sunt necesari, tranzacționarea lor fiind directă.
  • Protejarea de fraudă. Fiind digitale, criptomonedele nu pot fi contrafăcute, cum se întâmplă în cazul cardurilor de credit de exemplu.
  • Valoarea mai mică a taxelor. Pentru schimbarea criptomonedelor nu se impun taxe minerii fiind recompensați de către rețea.
  • Descentralizarea. Tranzacțiile de criptomonede sunt gestionate de către rețele proprii și de nu de o autoritate centrală, acest lucru însemnând că rețeaua funcționează prin metoda de la utilizator la utilizator.
  • Recunoasterea pe planul universal. Criptomoneda este utilizată pe plan internațional fără a se confrunta cu probleme precum rata dobânzii sau altele de acest gen. Acest lucru economisește timp și o sumă de bani importantă care ar fi putut fi cheltuită la transferul de bani dintr-o țară în alta. Prin urmare tranzacțiile de criptomonede se desfășoară într-un proces simplificat.
  • Lărgirea paletei de profesii. Având în vedere că în ultima vreme se acordă din ce în ce mai multă atenție criptomonedelor, este nevoie de mai multe persoane care să se ocupe de acestea. Unele dintre aceste persoane sunt „minerii” de criptomonede.

În prezent pe piață există 16 milioane de Bitcoins care se află în circulație, acestea aducând o capitalizare de piață de peste 50 de miliarde de dolari. Așadar, criptomonedele sunt din ce în ce mai populare, capitalizarea lor adunând sume impresionante. Mai multe informații despre criptomonede se pot descoperi pe site-ul www.coinario.com.

Hodnocení kategorie 4.5
Ce avantaje au criptomonedele?: 4.2/5 din 27 voturi