Prin intermediul acestui program persoanele care doresc să investească în scopuri educative pot achiziționa credite cu dobândă zero. În anul 2019 programul „Investește în tine” are un plafon de 1 miliard de lei, nivel pentru care a fost luată în considerare evoluția acestui program, aspecte relevante ce țin de implementarea acestuia, dar și gradul ridicat de utilizare a plafonului de-a lungul celor trei luni de funcționare a programului în anul 2018.

Programul „Investește în Tine”

Cine poate beneficia de acest program?

Se pot bucura de programul „Investește în Tine” persoanele fizice care au cetățenie română cu domiciliul în România și au vârste cuprinse între 16 și 26 de ani și sunt în sistemul de învățământ sau urmează cursuri de specializare autorizate de Ministerul Educației Naționale, dar și persoane cu vârste cuprinse între 26 și 55 de ani, care sunt în sistemul de învățământ sau urmează cursuri de reconversie profesională. Pentru tinerii care au peste 18 ani și sunt neangajați este necesar ca părinții să fie codebitori. Aceeași este situația pentru minori: părinții sau reprezentanții legali trebuie să fie codebitori și să își dea acordul pentru ca minorul să poată aplica pentru un astfel de credit.

Câți bani se pot obține prin intermediul acestui program?

Programul „Investește în tine” oferă posibilitatea tinerilor cu vârste cuprinse între 16 și 26 de ani să poată beneficia de sume până la 40.000 RON care se pot suplimenta cu încă 20.000 RON, în condițiile în care beneficiarul este angajat sau se angajează în perioada în care se derulează programul. În ceea ce privește persoanele cu vârste cuprinse între 26 și 55 de ani valoarea acestui credit poate atinge suma de 35.000 RON, dar și aceasta poate fi suplimentat cu încă 20.000 RON în condițiile în care beneficiarul este angajat sau se angajează pe perioada derulării acestui program.

Care a fost evoluția programului în 2018?

În anul 2018 plafonul garanțiilor a atins suma de 600 de milioane de RON, sumă acordată acordate prin Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM. În cele trei luni de derularea acestui program au fost depuse în jur de 2.400 de cereri pentru finanțare, iar aprobate au fost 1.350 conform datelor furnizate de către Guvern. Persoanele care au obținut credite prin intermediul programului „Investește în Tine” au putut achita plata taxelor școlare sau achiziționa diverse materiale folosite în scopuri educativ precum: laptopuri, imprimante softuri de specialitate. Pe lângă acestea, banii obținuți prin acest program se pot utiliza și pentru plata cărților, a rechizitelor, a cursurilor de pregătire profesională, pentru plata locurilor de cazare în căminele studențești, pentru taxe de participare la diverse manifestări științifice.

Avantajele programului „Investește în Tine”

Acest program are multiple avantaje. În primul rând nu este necesar un avans pentru obținerea creditului, dobânda și comisionul de analiză sunt suportate din bugetul de stat, nu există un comision de rambursare anticipată, perioada de grație este de până la 60 de luni și există posibilitatea utilizării serviciului internet banking pentru vizualizarea situații creditului, dar și pentru a efectua operațiuni curente precum plăți sau depozite.

Hodnocení kategorie 4.5
Programul „Investește în Tine”: 4.2/5 din 23 voturi

Credite fiabile