Criptomonedele sunt cunoscute drepte bani digitali sau monede virtuale, care există doar în mediul online. Ele sunt foarte bine securizate și nu implică nicio formă de guvernare, presupunând un sistem descentralizat. Numele de „crypto” provine de la faptul că monedele digitale au la baza lor un proces de convertire a informației în niște coduri ce nu pot fi sparte, aceste coduri asigurând fluxul de tranzacții al respectivei monede.

Ce știm despre criptomonede?

Utilizatorul monedelor virtuale este total anonim, identitatea lui nefiind dezvăluită. Monedele au apărut din nevoia oamenilor de a nu fi cunoscuți de nimeni și de a nu da niciun fel de explicații în legătură cu banii pe care îi dețin. Acești bani sunt exclusiv virtuali, neavând emisie monetară și neputând fi urmăriți. Calculele matematice care stau la baza criptării acestor monede sunt extrem de complicate, iar criptarea oferă valoare monedei și o face în măsură să fie tranzacționată pe piețele de profil. Unele dintre cele mai cunoscute criptomonede sunt: Bitcoin, Litecoin sau Ripple. Acestea și mult mai multe alte criptomonede se pot regăsi pe site-ul www.coinario.com. Criptomonedele au același regim ca și banii, iar cel care le posedă le poate folosi pentru a schimba bunuri ori servicii. Posesorul de criptomonede păstrează copii ale tuturor tranzacțiilor, iar când un utilizator oferă altuia o criptomonedă, acest lucru se înregistrează în rețea și persoanele implicate descoperă că moneda și-a schimbat proprietarul.

Principalele caracteristici ale criptomonedelor sunt:

  1. Ele sunt unidirecționale. Acest lucru înseamnă că dacă o monedă este trimisă de la o persoană la alta și tranzacția a fost confirmată de către rețea, ea nu mai poate fi luată înapoi. Singura posibilitate este ca cel care a primit moneda să trimită o altă monedă înapoi.
  2. Sunt rapide. Monelele virtuale sunt trimise foarte repede în rețea și poate face lucrul acesta oricine, în toată lumea.
  3. Nu este nevoie de un act de identitate. Pentru aceste tranzacții virtuale nu este necesară cartea de identitate, ci este nevoie de un „portofel” digital.
  4. Criptomonedele sunt limitate ca număr. Rețeaua este cea care controlează numărul de criptomonede.

Deși în general lumea este reticentă când vine vorba de criptomonede, există și persoane care au dat dovadă de curaj, au testat acest sistem și, observând că el funcționează, au continuat să îl utilizeze. Toți cei care se decid să utilizeze criptomonedele, pot să facă acest lucru utilizând site-ul coinario.com.

Hodnocení kategorie 4.5
Ce știm despre criptomonede?: 4.2/5 din 26 voturi