Un depozit bancar este un produs financiar care are drept scop economisirea unei sume de bani pe o perioadă mai lungă de timp, stabilită prin contract. În cazul în care dorești să retragi banii înainte de acest termen, nu mai poți primi dobânda și chiar se pot impune unele penalizări de nerespectare a contractului. Ce alte lucruri sunt utile despre un depozit bancar?

Ce trebuie să știi despre depozitul bancar?

Un depozit bancar nu poate fi o sursă de investiție, întrucât dobânzile obținute prin acest tip de produs bancar nu sunt unele foarte mari. Iată câteva din situațiile în care este recomandat să faci un depozit bancar: dorești să achiziționezi o mașină sau o locuință sau o mașină și faci un depozit pentru un posibil avans, ai nevoie de bani pentru a susține taxele școlare pentru copilul tău și alte exemple de acest gen.

Ca și alte produse bancare, și depozitul prezintă anumite costuri printre care costuri de administrare și comisionul de retragere numerar. Acesta este cuprins între 1,25 RON și 5,50 RON, iar cel de-al doilea, costul de retragere numerar, este destul de mare între 0,40 % și 0,50 % din valoarea depozitului, cum la toate băncile. Mulți oameni afirmă că uneori, în urma unui depozit bancar, au luat mai puțini bani decât au depus inițial tocmai din cauza acestor dobânzi mici și a comisioanelor mari practicate de instituțiile financiare. Pentru a ști de la bun început situația este bine să folosești un comparator care îți va prezenta situația la terminarea perioadei contractuale.

Un alt lucru de care trebuie să ținem cont atunci când facem un depozit bancar este termenul acestor depozite, acesta variind între 3 luni și 2 ani. Specialiștii financiari recomandă ca depozitele să fie alese pe termen scurt deoarece aceste variante de depozite oferă mai bune randamente în raport cu evoluția inflației.

Hodnocení kategorie 4.5
Ce trebuie să știi despre depozitul bancar?: 4.2/5 din 21 voturi